Sinun Kotisi Alanya

Tapua varten tarvittavat asiakirjat

Voit sopia ajan myynti- tai ostoprosessin loppuunsaattamiseksi ja omistusoikeuden hankkimiseksi tai siirtämiseksi soittamalla Kiinteistörekisteritietokeskukseen numeroon 181. Puhelinpalvelu on avoinna 24h vuorokaudessa. Voit myös varata ajan kiinteistörekisterikeskuksen verkkosivuilla osoitteessa:
(www.randevu.tkgm.gov.tr).

Varattuasi ajan, voit tehdä hakemuksen, kunhan sinulla on kaikki tarvittavat asiakirjat.

Myyjän tarvitsemat asiakirjat Tapu -prosessia varten:
1. TAPU alkuperäisenä tai kopioituna
2. Enintään 6kk vanha passikuva 6x4cm kokoisena
3. Alkuperäinen henkilöllisyystodistus tai passi sekä sen kopio
4. Tapu -maksujen sekä kiinteistöverot tulee olla maksettuna
5. Asiakirja, joka osoittaa omistuksen arvon
6. Jos kiinteistönvälittäjä hoitaa prosessin myyjän puolesta, tulee myyjän antaa kiinteistönvälittäjälle yksilöity ja notaarin vahvistama valtakirja
7. DASK maanjäristysvakuutusasiakirjan kopio. Ostaja voi vakuuttaa asunnon haluamassaan vakuutusyhtiössä.

Mitä asiakirjoja ostaja tarvitsee?
• Enintään 6kk vanha passikuva koossa 6x4cm (2kpl)
• Alkuperäinen passi tai henkilöllisyystodistus sekä sen kopio
• Ostajan nimellä oleva notaarin oikeaksi todistama valtakirja, jos kiinteistönvälittäjä toimii ostajan valtuuttamana ja puolesta

Myyjä toimittaa kiinteistörekisteriin tarvittavat asiakirjat sekä hakemuksen omistusoikeuden uudelleenrekisteröimisestä uuden omistajan nimelle. Hakemuksen jättämisen jälkeen ennen asiakirjojen lopullista allekirjoittamista, kaikki omistusoikeuden rekisteröintiin liittyvät verot ja maksut tulee olla maksettuna. Näitä ovat mm. kiinteistön ostovero (omaisuuden siirto), maarekisterimaksu ja valtion palvelumaksu.

Kun omistusoikeuden siirtoasiakirjat ovat valmiit, Kiinteistörekisteritoimisto lähettää molemmille osapuolille tekstiviesti-ilmoituksen, jossa ilmoitetaan tapaamisajan päivämäärä ja kellonaika, jolloin osallistujien tulee saapua paikalle asiakirjojen lopullista allekirjoitusta varten. Jos kaupan toinen osapuol on ulkomaalainen, on paikalla oltava virallinen kääntäjä, joka selittää kaikki kaupan ehdot, koska asiakirjat laaditaan vain turkin kielellä. Myyjän ja ostajan allekirjoitettua sopimuksen omistusoikeuden siirrosta, tehdään omistustodistus (TAPU) ostajan nimelle.

Sinun Kotisi Alanya on asiakkaidensa mukana omistusoikeuden hankinnassa aina tarvittavien asiakirjojen valmistelusta asiakirjojen lopulliseen allekirjoittamiseen saakka.