Sinun Kotisi Alanya

USEIN KYSYTTYÄ

Mielessäsi on varmasti paljon kysymyksiä suunnitellessasi asunnon hankkimista Turkista. Tähän osioon olemme koonneet yleisimpiä asioita, jotka ovat askarruttaneet asiakkaitamme.
 
Voinko saada Turkin kansalaisuuden, jos ostan asunnon Turkista?
Lisätietoa kansalaisuuden saamisesta sijoituksen avulla saat sivustomme Tietoa -osiosta.
 
En ole Turkin kansalainen. Saanko asuntoa ja sen Tapua omiin nimiini?
Kyllä, jos olet antanut meille tai asianajajallesi valtakirjan, asunto ja sen Tapu tulee sinun nimiisi.
 
Paljonko kiinteistövälityksen palkkio on?
Kiinteistövälittäjien pyytämän palkkion suuruus on lailla määritetty. Lakisääteinen palkkio on 3% myyntihinnasta sekä myyjälle että ostajalle, eli yhteensä 6% sovitusta myyntihinnasta.
 
Miksi maksaisin kiinteistövälittäjälle?
Sinun Kotisi Alanyan kiinteistövälityspalveluista on sinulle paljon hyötyä. Valikoimassamme on useiden rakennuttajien laadukkaita ja eri hintaisia asuntoja, joista voimme vuosien kokemuksellamme auttaa sinua löytämään juuri toiveidesi mukaisen asunnon ja turvallisesti saattamaan ostoprosessin loppuun saakka. Olemme tukenasi myös asunnon oston jälkeen.
 
Kuka määrittää kiinteistön hinnan?
Uudiskohteiden hinnan määrittää rakennusyhtiö. Muiden kiinteistöjen hinnan on oltava sama kaikkialla, huomioiden kiinteistönvälittäjän palkkio. Jos kuulet useamman eri asunnon myyjältä, kiinteistönvälittäjältä ja muilta mahdollisilta tahoilta,  pysy kaukana näistä ihmisistä ja kyseisestä kiinteistöstä
 
Minkä maalaiset voivat ostaa kiinteistöjä Turkista?
Kaikkien Turkin tasavallan diplomaattisesti tunnustamien maiden kansalaiset voivat ostaa kiinteistöjä Turkista Koska Pohjois-Koreaa, Armeniaa ja Syyriaa ei tunnusteta diplomaattisesti, näiden maiden kansalaiset eivät voi ostaa kiinteistöjä Turkista. (Tietopäivitys 08.08.2015)

Vuoden 2012 lopussa tilanne oli seuraava;
 
Tiivistettynä, Turkin kansalaiset voivat omistaa kiinteistöjä alla eritellyissä maissa. Vastaavasti näiden maiden asukkaat voivat omistaa kiinteistöjä Turkissa.
 
Alankomaat, Andorra, Argentiina, Australia, Bahama, Bahrain, Bangladesh, Barbados, Belgia, Belize, Benin, Bolivia, Bosnia ja Hertsegovina, Botswana, Brasilia, Chile, Costa Rica, Dominikaaninen tasavalta, Ecuador, El Salvador,Englanti,  Espanja, Filippiinit, Gabon, Ghana, Guinea, Grenada, Guatemala, Guyana, Etelä-Afrikan tasavalta, Haiti, Kroatia, Honduras, Irlanti, Itävalta, Israel, Italia, Jamaika, Japani, Kamerun, Kanada, Kap Verde, Kolumbia, Korea (etelä), Pohjois-Kyproksen Turkki, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malawi, Malesia, Mali, Malta, Mauritania, Mauritius, Meksiko, Moldova, Monaco, Mosambik, Nicaragua, Nigeria, Norja, Norsunluurannikko, Panama, Paraguay, Peru, Puola, Portugali, Ranska, Ruotsi, Saksa, San Marino, Senegal, Serbia-Montenegro, Singapore, Somalia, Suomi, Sveitsi, Tansania, Tanska, Unkari, Uruguay, Venezuela, Venäjä, Viro, Uusi-Seelanti ja Yhdysvallat.

 
Paljonko Turkissa menee rahaa elämiseen kuukaudessa?
Vihannesten ja hedelmien hinnat ovat Euroopan hintoihin nähden huomattavan edullisia. Erilaiset pienelektroniikat sekä esimerkiksi polttoaine ovat Turkissa kalliimpia kuin Euroopassa. Keskituloisen nelihenkisen perheen keskimääräiset kuukausimenot ovat n.1500 turkin liiraa. 
Voiko ulkomaalainen saada asuntolainaa Turkissa?
Denizbankin kautta Sinun Kotisi Alanya voi auttaa saamaan sinua lainan asuntoasi varten. Ajantasaisia korko- ja muita tietoja saat ottamalla meihin yhteyttä. Lainan määrä voi olla enintään 50% asunnon arvosta.
 
Tarvitsenko oleskelulupaa?
Viimeisimpien sopimuksien mukaan, joidenkin maiden kansalaisilla tulee olla oleskelulupa asunnon ostoa varten. Luvan hakeminen kestää noin 2-3vrk ja maksaa noin 250 euroa. Tämä ei kuitenkaan koske Suomen kansalaisia, sillä suomalaiset eivät tarvitse oleskelulupaa asuntoa ostaessaan.
 
Paljonko minun tulee maksaa ennakkoa uudiskohdeasunnosta? Voinko maksaa erissä?
Yleensä uudiskohteissa vaaditaan 3000 euron varausmaksu. Seuraavaksi noin 4 viikon kuluessa tulee maksaa 30% kokonaishinnasta. Moni rakennuttaja tarjoaa osamaksumahdollisuuksia rakennusvaiheen mukaisesti. Maksut voi usein sopia myös sinulle sopiviksi eriksi ja eritellä ne sopimuksessa.
 
Kuinka ostoprosessi etenee?
Varausmaksun suorittamisen jälkeen Sinun Kotisi Alanya hoitaa asiat puolestasi Kiinteistörekisteri- ja maarekisterivirastossa. Sen jälkeen tehdään sopimus. Sopimuksessa on eritelty toimituspäivä, erityisehdot ja maksuehdot. Molempien osapuolten allekirjoituksen jälkeen maksetaan käsiraha.
 
Millaisia asiakirjoja tarvitsen asunnon ostamista varten?
Tarvitset vain passin ja virallisen passikuvan.