Sinun Kotisi Alanya

ASUMISLUPA ELI ISKAN

İSKAN (asumislupa) on asunnon (Ferdi İSKAN) tai rakennuksen (General İSKAN) käyttöönottolupa, joka sisältää yksityiskohtaisen teknisen kuvauksen kiinteistöstä. Tämä on asiakirja, joka rakennuttajan on laadittava rakennukselle tai rakennuskompleksille omalla kustannuksellaan rakennusluvassa (YAPI RUHSAT) määritellyssä ajassa. Rakennuskäyttölupa sisältää rakentamiseen liittyvät tiedot, kuten rakennuksen asuntojen lukumäärän, pinta-alan, rakennusalan, kerrosten kokonaismäärän, rakennuksen korkeuden, neliöhinnan ja rakentamisen kokonaiskustannukset. Lisäksi tarkastetaan rakennuksen tekniset ominaisuudet, lämmitysjärjestelmä, polttoainetyyppi, lämminvesivarasto, juomavesihuolto, viemärijärjestelmä, yhteiset tilat, rakennuksen tukijärjestelmät, seinän täyttömateriaali ja lattiatekniikka. Rakennustarkastustoimisto valvoo rakentamisprosessia lain puitteissa.

Asumislupa on yhtä tärkeä asiakirja kuin TAPU. Helpoin tapa saada tietoa asumisluvasta on ottaa avuksesi on kokenut konsulttimme, joka tunnistaa luvattoman rakennuksen ennen ostopäätöstä. Asiantuntijamme käyttävät kunnalta saatavien asuntoasiakirjan tietoja saadakseen yksityiskohtaista tietoa sinua kiinnostavasta kiinteistöstä. Tähän ei ole olemassa yksinkertaista menetelmää, kuten verkkopalvelua.

Mitä tapahtuu, jos asumislupaa eli ISKANia ei ole?

Asumis- tai rakennusluvattomasta asunnosta voi aiheutua esimerkiksi seuraavanlaisia ongelmia: 
• Asuntolainalla asuntonsa hankkivat voivat törmätä ongelmiin lainan saamisessa.
• Ongelmia saada yksityiskäyttöön tarkoitettuja vesi-, sähkö- ja maakaasuliittymiä ja  -sopimuksia. 
• Kerrosrasitteita sisältäviä tonttioikeuksia ei voi muuttaa asunnoksi ilman asuintodistusta.
• Merkittävät lisäkustannukset esim. elementtien purkaminen ja uusiminen, jos taloa ei ole rakennettu hyväksytyn rakennusprojektin mukaisesti.
• Kunnilla on oikeus määrätä sakkoja ja jopa purkamispäätöksiä rakennuksille, joissa ei ole virallisesti asuttu 5 vuoden kuluessa rakennuslupapäivästä.

Järkevin tapa ostaa asunto ongelmitta ja riskittä, on hoitaa ostoprosessi kokeneen ja koulutetun asiantuntijamme kanssa.